12 de marzo de 2014

Els alumnes de Comerç de l'IES Honori Garcia, visiten les empreses "Mercadona i DOCKS", en Ribar-roja


L'alumnat dels cicles de grau mitjà i superior de la família professional de Comerç i Màrqueting, així como el PQPI 2, ha realitzat la visita a dos importants empreses situades en el Parc Logístic de València (PLV), a Riba-roja.


En primer lloc, la plataforma logística de Mercadona, on hem fet un recorregut per diverses àrees dels seus magatzems.  Hi coexisteixen clarament diferenciats els productes, classificats bàsicament en secs, refrigerats, fruita i verdura, i carn i peix. 

Marcos Tarazona ens ha explicat tot el procediment per a la recepció, emmagatzematge i expedició de les mercaderies segons siguen d'alta, mitjana o baixa rotació.  Hem pogut observar l'actuació dels transelevadors, carretilles retràctils trilaterals, funcionament del picking, actuació amb productes emmagatzemats en paternosters, etc...



Després hem visitat les instal.lacions de l'empresa DOCKS.  Aquesta companyia va iniciar la seua activitat ja en 1914, i molts anys d'experiència  l'avalen. Actualment és una de les empreses logístiques més importants d'Espanya i amb marcada projecció internacional.


Disposa de plataformes logístiques pròximes a ports i aeroports (Barcelona, Madrid, València, ...).  També posseix la concessió dels centres d'inspecció fronterers en els ports d'Algesires i  Santa Cruz de Tenerife.

Alguns dels serveis que ofereix als seus clients són: Dipòsit Duaner, Diferent al Duaner, Dipòsit Temporal, APQ, Dipòsit Fiscal, Transport (disposa d'una flota de més de 60 vehicles), arrendament d'oficines, Distribució i  Depòsit de contenidors (parcel.la de 35.000 m2.)

Pascual García, Director general de l'empresa ens ha explicat la filosofia i estratègia de Docks, que treballa al llarg de tota la cadena de subministrament.

A continuació, Ángel Moya (Cap de Logística), Carolina Garibo (Directora de Serveis Generals) i Remedios Gil (Cap d'Atenció al Client) ens han fet una visita guiada per totes les instal·lacions:  zones de càrrega i descàrrega, cross-docking, picking, de temperatura controlada, zona APQ (emmagatzematge de productes químics), i la zona Depot de Contenidors.

En conclusió:  un matí intens on l'alumnat ha pogut comprovar de primera mà l'organització i activitats que realitzen diferents plataformes logístiques de dos empreses punteres de la Comunitat Valenciana.

Per acabar, no tenim sinó paraules d'agraïment a ambdues companyies per l'atenció i amabilitat que ens han mostrat en tot moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario