26 de abril de 2016

Educacio Financera

Entre els mesos de gener i abril s'està desenvolupant la segona edició del programa d'Educació Financera a les Escoles de la Comunitat Valenciana, una iniciativa capdavantera a l'Estat espanyol promoguda  pels departaments d'Ensenyament i Economia, l'Institut d'Estudis Financers (IEF) i diverses entitats financeres. Després de l'èxit de la primera edició, que va arribar a 6.600 alumnes a tot l'estat, enguany s'ha duplicat l'abast del programa pel que fa al nombre de centres i alumnes.

Durant aquest període, una xarxa de voluntaris formada per més de 400 professionals en actiu o jubilats del sector financer estan impartint 2.600 tallers sobre diferents aspectes relacionats amb les finances bàsiques. Els destinataris d'aquests tallers són prop de 13.200 alumnes de 3rt d'ESO de més de 210 centres escolars .


Implicació de les grans entitats financeres
En aquesta edició hi tornen a participar com a patrocinadors i aportant voluntaris, el BBVA, la Caixa i Banc Sabadell, i s'incorporen per primera vegada Banco Santander i Caixa d'Enginyers. L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE) i l'Associació Espanyola d'Assessors i Planificadors Financers-Patrimonials d'Espanya (EFPA Espanya) també aportaran voluntariat. Com a prova pilot, durant aquesta edició s’impartiran en algunes escoles tallers a pares i professors.

Sota les recomanacions de la Comissió Europea i de l'OCDE
L'objectiu del programa EFEC, seguint les recomanacions i directrius marcades per la Comissió Europea (CE) i de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), és ajudar els estudiants a prendre consciència de l’ús dels diners i comprendre l’operativa financera bàsica.


A diferència d'altres programes similars que s'han desenvolupat o es desenvolupen al nostre país, en el programa EFEC són els professionals financers els qui, de forma voluntària i després de rebre formació específica a càrrec de l'equip docent de l'IEF, són els encarregats de transmetre els coneixements financers entre els joves.

Les matèries d'estudi
Els tallers, amb un plantejament teòric i pràctic, es basen en material pedagògic dissenyat per l'IEF exclusivament per a aquest programa i es divideixen en cinc temàtiques: Administrant el teus diners –gestió dels pressupostos personals–, Finances per a la vida –introducció a la planificació financera personal i a l’estalvi a llarg termini–, Endeutar-se amb seny –productes de crèdit i com evitar el sobreendeutament–, Inversió intel·ligent –característiques i com seleccionar productes financers d’estalvi i inversió– i Els dubtes quotidians d'en Jaume –situacions financeres quotidianes: consum intel·ligent, apartats d’una nòmina, pagaments online i referències als tipus de canvi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario