15 de mayo de 2014

TEDxLaVall agafa forma

TED (Technology, Entertainment and Design) és una sèrie de conferències que, sota el lema ideas worth spreading (“idees que val la pena difondre”) intenta millorar el món de forma filantòpica i desinteressada.
La difusió d’idees, experiències i nous projectes és l’objectiu prioritari de TED. Aquest és el motiu pel qual s’ha generat un programa que, en afegir una x, permet de realitzar esdeveniments TEDx en diferents localitats i, així, facilitar la seua divulgació. Els programes TEDx segueixen les directrius generals indicades per TED, però es plantegen de forma independent i voluntària per un equip local.

El format de les conferències TEDx les fan especialment vivents, amb un punt d’humanitat indispensable i enriquidor. Úniques i espontànies. Vives.


Des de l’IES Honori Garcia, amb el TEDxLaVall, pretenem incitar la transmissió de coneixements i d’idees perquè creiem apassionadament en el poder d’aquests conceptes per canviar actituds, vides i, en última instància, el món. En aquest sentit estem construint un centre d’intercanvi on els pensadors més suggeridors comparteixen el coneixement lliure i la inspiració amb una comunitat d’ànimes curioses. Estem construint un centre on tothom està convidat a participar-hi col·laborativament amb les seues idees.


Per a nosaltres és un repte el fet de poder formar part de les primeres TEDxLaVall, un esdeveniment programat per al proper 21 de juny de 2014, que tindrà lloc a les instal·lacions del Teatre Carmen Tur, on hi haurà xerrades en viu amb ponents escollits molt acuradament, i també es projectaran vídeos de TEDTalks.

El TEDxLaVall serà una trobada, una oportunitat per compartir, aprendre i reflexionar a partir d’escoltar els raonaments i les experiències inspiradores de les persones que seran “ponents per un dia”. Els qui ens trobem per organitzar TEDxLaVall (membres de l’IES Honori Garcia) creiem que val la pena oferir una “conferència TEDx” que puga bastir, a partir de les experiències i aportacions dels ponents, nous punts de vista, nous reptes a assolir, nous horitzons… tant col·lectius com personals i, sobretot, un optimisme realista entorn de la ciutat i les persones.
En aquesta primera edició hem escollit, com a missatge central del TEDxLaVall el lema “Construïm Futur” – “ We do build future”. Construïm futur, perquè volem generar preguntes i no respostes a societats i persones creatives, innovadores i socialment actives, sempre amb la transformació com a missatge de fons.
Obrim portes a consciències interessants que, de ben segur, generaran un treball personal i transformador a cadascuna de les persones que ho visquen. Som dels que pensem que ho farem millor si anem junts, si treballem en equip, tot compartint idees. Tots junts, construïm futur.



No hay comentarios:

Publicar un comentario